PUUPALTTOO

20,00 sis alv 10%

Olli T. Hakkaraisen Kuopio-trilogian toinen murhamysteeri on väljästi jatkoa tekijän edelliselle ja palkitulle teokselle ”Muotimurha”. Poliisimiehet Seppo Rask ja Tauno Tossavainen ovat jälleen työnsä äärellä. Rikos ja oikeastaan rikossarjaksi muuttuva juttu aiheuttaa päänvaivaan ja päänsärkyäkin. Siviilielämässäkin on kaikenlaista sekavuutta, mutta työlleen uhrautuneet ja urautuneet miehet jaksavat painaa.

Vapaasti realistista poliisityötä kuvaten Olli T. Hakkarainen luo Kuopiosta ja sen rikosmaailmasta uskottavan, joskin aika lohduttoman kuvan. Lopussa rikos toki selviää, mutta sen onnellisuuden saavat lukijat päättää.

 

Kuvaus

Olli T. Hakkaraisen Kuopioon sijoittuvan dekkaritrilogian toisessa osassa Muotimurhasta tutut rikosylikonstaapeli Seppo Rask ja rikoskomisario Tauno Tossavainen joutuvat selvittämään entistäkin monimutkaisempaa ja lopulta myös raastavampaa rikosta. Kuopion liepeiltä luksushuvilalta löytyy raskaasti juhlitun illan ja yön jäljiltä laiturin vierestä hengettömä kellumassa yksi Savon johtavista yrittäjistä, Peltpuu Oy:n hirsitalokauppias ja omistaja Eino Peltonen.

Kaikki ei täsmää. Yksinäinen kumiankka viittaa siihen, että myös huvalan pihan paljussa on remelletty. Myös yksi Venäjältä tulossa ollut puukuorma ja sieltä löytyvä vainaja hämmentää tutkijoita. Onko kyseessä ihmissalakuljetus vai mitä on tekeillä? Peltosen taustoja ja puutavarakauppoja tutkiessaan Rask ja Tossavainen löytävät kummallisia yhteensattumia. Asiat ja vihjeet alkavat mennä sekaisin, ja tutkimuksia uhkaa umpikuja. Tilannetta ja tunnelmaa ei paranna Raskin repaleinen elämäntilanne. Erään yläsavolaisen panimon tuotteiden voimalla syheröiset parisuhdeongelmat saavat puudutuksensa, mutta tutkintatyötä moinen lääkitys häiritsee pahasti. Yksi lipevä juristikin pyörii mukana kaikkien elämänlaatua heikentämässä.

Uudet vihjeet ja käänteet sekä kaikkia hämmentävä murha johdottavat kokeneet tutkijat oikeille jäljille. Ennakkoluulottomilla tutkimuslinjoilla ja perinteisellä poliisityöllä syyllinen lopulta löytyy. Mutta Puijonlaaksossa ja Rypysuolla moni menettää sitä ennen pitkäksi aikaa yöunensa.